Návrat k prírode...
...alebo ako neprísť o vlasy III.

Sante Balance Shampoo
Neodolala som a vyskúšala som ďalší šampón na vlasy od značky Sante. Tento krát ním je Minerálny šampón Balance
Konzistenica šampónu je krémová, mandľovo bežovej farby a vôňa má zvláštny zemitý nádych.

Pravdepodobne to bude ten bezželezitý minerál kaolín, ktorý šampón obsahuje. Po čase mi však tá vôňa začala trochu vadiť. Ak ste citlivejší na vône, radím Vám šampón ešte pred kúpou ovoňať. V popise produktu sa uvádza, že šampón je vhodný na citlivú pokožku hlavy, pri tvorbe lupín a rýchlo sa mastiacich vlasov.






Netrpím lupinami, takže účinky v tomto smere nemôžem potvrdiť. Mám však sklon k mastnejšej vlasovej pokožke. A účinky šampónu Balance mali na moje vlasy celkom opačný vplyv. Vlasy som mala po použití naozaj mastné  a vyžarovali silnú zemitú vôňu. Z vlastnej skúsenosti by som preto tento šampón určite neodporúčala mastnejším vlasom. Odskúšala som ho však na inom type vlasovej vlasovej pokožky (suchej a šupinatej) a tam sa ukázalo, že pre tento typ vlasov je vhodný. Vlasy boli vyživené a správne premastené. Výrazná vôňa však prevládala aj v tomto prípade. Je to však kvalitný prírodný produkt, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Musí však byť pre priaznivé výsledky zvolený na správny typ vlasovej pokožky.





ZLOŽENIE:

Aqua (Water)Hlboko pramenitá voda je prirodzene čistá (nechlórovaná), jej funkciou je hydratácia povrchu pokožky a pôsobí ako rozpúšťadlo pre vo vode rozpustné zložky a rastlinné extrakty.

Alcohol denat - Denaturovaný alkohol je zmes etanolu s denaturačným činidlom. Má antimikrobiálne a sťahujúce účinky. Pôsobí proti tvorbe peny.

Coco GlucosidePrírodná povrchovo aktívna látka rastinného pôvodu (na báze kokosového oleja a cukru v miazge)

Kaolin - kaolín/ biely prírodný íl reguluje maz a používa sa v práškoch a maskách.

Montmorillonite - komplex hlinikového/ horčíkového kremičitanu ílu. Emulzný stabilizátor, plnidlo, kontrastné činidlo, regulátor viskozity.

Xanthan GumPolysacharid, ktoré produkujú mikroogranizmy z rastlinných substrárov, obsahujúce cukor. Gél/zahusťovadlo, stabilizátor emulzií.

GlycerinGlicerín, súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Získavaný výhradne z rastlinného oleja.

Juniperus Oxycedrus wood oil - Borievkový olej, ktorý sa získava parnou destiláciou zo smoly v dreve stromu borievky červenoplodej. Má protisvrbiace a mierne keratolytické účinky, čo sa využíva pri liečbe seboroickej dermatídy.

Betula Alba leaf extractExtrakt z listov brezy,  má tonizačné, sťahujúce, zmierňujúce a čistiace účinky.

Salix Alba Bark extract - extrakt z kôry salix alba

Citric Acid Kyselina citrónová, získavaná kvasením zo substrátu kukurice. Používa sa na reguláciu hodnoty pH kozmetiky.

Parfum Éterické oleje, destiláty, parfumy, vône a aromatické látky -kolektívny termín pre všetko čo obsahuje vonné látky: od jednotlivého esenciálneho oleja až po parfumované zložky skladajúce sa z mnohých rôznych vôní.

LimoneneDeklarovateľná vôňa obsiahnutá v parfumovaných zložkách.





Komentáre

Obľúbené príspevky